Integraalhelmen

Een integraalhelm is een volledig gesloten helm die bij zowel motorrijders als scooterrijders populair is. Doordat een integraalhelm het hoofd volledig bedekt is dit in de regel de veiligste helm die er is. Daarnaast is deze helm over het algemeen stiller dan een systeemhelm, het is niet voor niets dat je vooral integraalhelmen veel terugziet in de motorsport. Met een integraalhelm kies je voor veiligheid, waar je reis ook heen gaat.

Filter

De voordelen van een integraalhelm

Een integraalhelm is de meest voorkomende helm die er is, en dat is niet zonder reden. Zo heeft een integraalhelm veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een systeem- of jethelm. Doorgaans wordt een integraalhelm gezien als de meest veilig optie. Niet alleen dekt deze valhelm het gehele gezicht af bij een mogelijk ongeval, de buitenschaal bestaat ook uit het minimale aantal onderdelen waardoor het risico op malfunctie afneemt.

Naast de hogere veiligheid die deze helm biedt zijn integraalhelmen om dezelfde reden ook iets lichter dan systeemhelmen. Ze bestaan immers uit minder verschillende onderdelen welke allemaal bijdragen aan een hoger gewicht. Dit is vooral goed merkbaar bij de 'goedkopere' polycarbonaat helmen. Verder zijn integraalhelmen gewoonlijk een stuk stiller dan jet- of systeemhelmen, al worden ook oordoppen bij een integraalhelm gewoon aangeraden.

De nadelen van een integraalhelm

Het gebruik van een integraalhelm neemt weinig nadelen met zich mee, anders dan dat het de voordelen niet heeft van een systeemhelm. Vaak is het zicht vanuit een integraalhelm wel iets minder en ervaren brildragers nog weleens wat discomfort. Dit komt doordat het op- en afzetten van een integraalhelm wat lastiger gaat dan bijvoorbeeld bij een systeemhelm. Sommige integraalhelmen zijn echter voorzien van uitsparingen, speciaal voor brildragers. Hierdoor heb je daar minder last van.

De beste integraalhelmen

De beste helmen vind je natuurlijk op Allehelmen.NL. Zo hebben we zorgvuldig de grootste verzameling integraalhelmen voor je samengesteld en vind je hier merken als AGV, Airoh, Givi, Arai, Shark, Shoei, Nolan, Nexx, Schuberth en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een integraalhelm met een zonnevizier of naar een vette replica helm die bij je motor past: je nieuwe integraalhelm vind je op Allehelmen.NL!