Jethelmen

Een jethelm is een open helm en wordt doorgaans ook weleens een 'potje' of 'open face helm' genoemd. Het gezicht is vrij en er is dus - in tegenstelling tot een integraalhelm - geen kinbescherming. De jethelm haalt zijn inspiratie uit de helm die veelal door piloten werd gedragen, hier komt ook de naam jethelm vandaan. Tegenwoordig zie je deze open face helmen ook veel gedragen worden als snorfietshelm of als helm op de scooter. Het voordeel van een jethelm is dat deze vrij licht is en bijdraagt aan een ultiem gevoel van vrijheid. Het is de ideale helm voor een warme zomerdag.

Filter

Een jethelm voor je motor of scooter

Een jethelm is zowel onder motor- als scooterrijders razend populair, dit komt doordat deze helm een ultiem gevoel van vrijheid geeft. Door de lagere snelheden en kortere afstanden die door scooters worden afgelegd bieden deze pilotenhelmen voldoende bescherming tegen de weersomstandigheden. Tevens passen retro jethelmen qua styling goed bij diverse scooters. Als motorhelm zie je jethelmen vooral terug bij diverse cruisers en choppers en worden de helmen met name bij mooi weer gedragen. Jethelmen hebben als voordeel dat deze vaak goedkoper in aanschaf zijn en tevens - door het gebruik van minder materiaal - een stuk lichter dan een integraalhelm.

Is een jethelm veilig?

Een jethelm moet net als iedere andere helm voldoen aan de strenge ECE 22.05 norm, welke binnenkort vervangen wordt door de ECE 22.06 norm. De schaal van een jethelm dient dus net zo'n harde klap op te kunnen vangen als een andere helm. Het nadeel van de jethelm is dat deze minder bescherming biedt in het gezicht. Daarom raden wij, bij het rijden van hogere snelheden, altijd het gebruik van een systeemhelm aan. Zo heb je de voordelen van een jethelm wanneer je wat zachter rijdt, maar geniet je van volledige bescherming wanneer je het gas weer open draait.

Jethelm kopen

Je nieuwe jethelm vind je eenvoudig op Allehelmen.NL. O je nu op zoek bent naar een retro scooter helm of een pothelm voor op de motor: bij Allehelmen.NL slaag je gegarandeerd! Zo hebben we honderden aantrekkelijk geprijsde jethelmen in ons overzicht, waaronder diverse fashionhelmen en retro helmen. Je geniet dus altijd van de beste deal en bent snel en veilig op weg. Maak voor de beste keuze een selectie uit één van de bestverkochte merken van dit moment, waaronder AGV, GIVI, HJC, Nexx, Nolan, ROOF, Scorpion, Shark of Shoei.