Crosshelmen

Een crosshelm - ook wel offroadhelm genoemd - wordt veel gebruikt door de echte hardcore offroad-fanaten. Deze helm herken je vooral aan de zonneklep en het verlengde kinstuk. De zonneklep zorgt ervoor dat je wordt beschermd tegen de felle zon en opspattend zand of modder, terwijl het verlengde kinstuk de toevoer van verse zuurstof eenvoudiger maakt. Een crosshelm wordt gebruikt in combinatie met een crossbril en heeft dus in tegenstelling tot een adventurehelm geen vast vizier.

Filter

Kiezen voor een crosshelm

Valt je oog  op een crosshelm houd er dan rekening mee dat deze helmen minder comfortabel zijn dan een adventure helm. Een adventure helm is namelijk een compromis, maar deze helmen worden wel als comfortabeler ervaren bij het rijden op de openbare weg en gedurende hogere snelheden. Rijd je vooral op de openbare weg dan is wellicht een adventure helm een betere keuze, is het de bedoeling om veel offroad te rijden en slechts een enkele keer – of nooit – op de weg te rijden dan is de aanschaf van een echte crosshelm aan te raden.

Crosshelm kopen

Of je nu op zoek bent naar een crosshelm met bril of zonder bril, je vind jouw nieuwe offroad helm gewoon op Allehelmen.NL. We hebben namelijk niet alleen het grootste aanbod crosshelmen, maar je vind bij ons ook heel eenvoudig de beste prijs. Met ons ruime aanbod van diverse bekende helmmerken, waaronder AGVAirohIXSNexxSchuberthScorpion en Shoei, vind je altijd de crosshelm die bij je past.