Scooterhelmen

Een scooterhelm is een valhelm die je op je scooter gebruikt, in de basis verschilt deze niet van een motorhelm. Ook een scooterhelm moet namelijk zijn voorzien van het ECE 22.05 keurmerk, dus mag je ze op beide voertuigen gebruiken. In dit overzicht hebben we daarom een ruim aanbod helmen geplaatst die wel veel terugzien op een scooter, zo vind je hier scooterhelmen voor dames, heren, maar ook goedkope modellen. Toch op zoek naar iets anders? Je vind een ruim aanbod helmen in de rest van onze shop.

Filter

Helmplicht op bromfiets

In Nederland is het dragen van een helm op een bromfiets verplicht. Bovendien is het sinds 1 januari 2023 ook verplicht om om op de snorfiets een helm te dragen, het is dus belangrijk een goede scooterhelm aan te schaffen. Zo draag je niet alleen bij aan je eigen veiligheid, maar voorkom je ook een bekeuring. Ondanks dat je jethelmen het meeste terugziet op scooters, zijn er natuurlijk talloze type helmen die je op je scooter kunt dragen. Ook een integraalhelm of zelfs een systeemhelm zijn perfect te combineren met je bromscooter. Zo is er voor iedere scooterrijder wat wils.

Scooterhelm kopen

Het aanschaffen van een nieuwe scooterhelm is enorm eenvoudig, via Allehelmen.nl vind je hem namelijk gewoon online. Of je nu op zoek bent naar een mooie jethelm, een dames scooterhelm of liever rondrijdt met een luxe systeemhelm, je vind het hier allemaal. De meeste helmen die je hier vind worden binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd, je hoeft hem dus enkel even te passen.

Weet je niet welke maat scooterhelm je nodig hebt? Niet getreurd, het bepalen van jouw maat helm is namelijk enorm simpel. Gebruik hiervoor een meetlint en sla deze rondom je voorhoofd. Plaats deze voor het bepalen van je helmmaat net iets boven je wenkbrauwen, zo weet je precies de omvang van je hoofd. De standaard helmmaten zijn als volgt:

  • XXS 51-52 cm
  • XS 53-54 cm
  • S 55-56 cm
  • M 57-58 cm
  • L 59-60 cm
  • XL 61-62 cm
  • XXL 63-64 cm

Heb je dus een omvang gemeten van 59 cm, dan past een scooterhelm met de maat L jou het best.