Snorfietshelmen

Vanaf 1 januari 2023 is het landelijk verplicht om een helm op je snorfiets te dragen, in een aantal grote steden geldt deze regel al sinds 2019. De snorfietshelmen in dit overzicht zijn voorzien zijn van een ECE 22.05 keuring. Met deze snorfietshelmen mag je dus gewoon op een bromfiets zitten en vice versa, deze helmen voor op je snorfiets zijn net zo veilig als iedere andere helm.

Filter

Snorfietshelm verplicht

Veel mensen zijn er nog niet aan gewend, maar binnenkort is de snorfietshelm toch echt overal verplicht. De helmplicht bestaat al sinds 2019 in de grotere steden, maar zal vanaf 1 januari 2023 landelijk gehandhaafd gaan worden. Wie binnenkort dus geen helm op zijn snorfiets draagt riskeert een flinke bekeuring van maar liefst 100 euro. Dat is natuurlijk zonde, dus is het verstandig al tijdig een goede helm uit te zoeken.

Hoewel op een snorfiets ook een speed pedelec helm gedragen mag worden is het verstandig te kiezen voor een helm met een ECE 22.05 keuring. Dat is niet alleen veiliger, maar zorgt er ook voor dat je de helm van je snorfiets ook gewoon mag dragen op je motor of bromfiets. Ook je nieuwe snorfietshelm vind je dus gewoon op Allehelmen.NL!

Snorfietshelm kopen

Je nieuwe snorfietshelm moet natuurlijk niet alleen veilig zijn, hij moet er ook een beetje leuk uit zien. Om die reden hebben we een enorm aanbod mooie snorfietshelmen die we graag met je delen. Zo vind je hier onder andere een ruim aanbod retro helmen, perfect te combineren met een retro scooter. Draag je liever een integraalhelm op je snorfiets? Dat kan natuurlijk ook, selecteer dan eenvoudig een van de andere helm categorieën.

Kies voor je eigen veiligheid en ga voor een snorfietshelm met ECE 22.05 goedkeuring. Zo ben je namelijk niet alleen het best beschermd tijdens een val, maar ook bij een onverhoopte aanrijding door een automobilist. Het is belangrijk om een degelijke helm uit te kiezen wanneer je op je snorfiets gaat rijden, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.