Systeemhelmen

Een systeemhelm is een helm die je open en dicht kunt klappen en is eigenlijk een combinatie tussen een integraalhelm en een jethelm. Hierdoor is een systeemhelm lekker dynamisch. Zo kun je je helm eenvoudig open klappen wanneer je door de stad rijd of tijdens afrekenen na het tanken. Sluit je hem weer, dan is de systeemhelm het veiligst, op deze manier is je kin immers ook volledig afgeschermd, ideaal dus voor op de snelweg of bij het rijden van hogere snelheden. Vanwege deze voordelen zie je deze helm veel terug bij toerrijders en diverse overheidsinstanties. Ben je op zoek naar een nieuwe systeemhelm? Het grootste aanbod vind je op Allehelmen.NL!

Filter

De voordelen van een systeemhelm

Systeemhelmen kun je beschouwen als het Zwitserse zakmes. Ze bieden de meeste functionaliteit, zonder dat je dat er direct aan ziet. Zo hebben de meeste systeemhelmen een Bluetooth communicatievoorbereiding en zijn ze uitstekend geschikt voor brildragers. Daarnaast zul je merken dat veel systeemhelmen ook zijn voorzien van een ingebouwd zonnevizier, op die manier wordt je als motorrijder nooit meer door de zon verblind.

Bij een onverhoopt ongeval kan een systeemhelm door zijn eigenschappen ook gemakkelijk worden afgenomen door ambulancepersoneel.

De nadelen van een systeemhelm

Voordelen genoeg dus, maar een systeemhelm heeft ook wat nadelen. Zo is een systeemhelm in de regel wat zwaarder dan een integraalhelm uit hetzelfde segment. Dit komt doordat een systeemhelm uit meerdere onderdelen bestaat. Ook is een systeemhelm hierdoor iets minder veilig dan een integraalhelm, al zijn deze verschillen te verwaarlozen. Alle helmen in Nederland dienen immers te voldoen aan de strenge ECE 22.05 keuring, zo ook alle systeemhelmen.

Ook zijn systeemhelmen in tegenstelling tot integraalhelmen wat minder stil. Dit komt doordat ze niet volledig zijn afgesloten. Hierdoor kan er meer wind de helm in komen, welke je als motorrijder zult horen. Dit is eenvoudig op te lossen middels een goede set oordoppen, die raden wij overigens bij iedere motorhelm aan.

Welke systeemhelm kopen

Welke systeemhelm je ook koopt, op Allehelmen.NL vind je het grootste aanbod. Hier vind je systeemhelmen van alle gerenommeerde merken als Airoh, Shoei, Shark, Nolan, AGV, HJC, ROOF, Scorpion, Schuberth, Nexx en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een systeemhelm met een zonneklep, ingebouwd zonnevizier, Bluetooth voorbereiding of pinlock. Jouw nieuwe systeemhelm vind je op Allehelmen.NL!